Angel

Ime trgovca in podjetnika je bilo v Dobrepolju poznano,
Od vojne in taborišča zaznamovano,
po vojni je njegov duh podjetnosti postal zaspan,
Vendar tudi v svoji tretji generaciji nadaljevan.
Ko se v Evropi železna zavesa zdrobi

Se Tomažu ideja porodi in si lastne pekarne zaželi.
Ko mine leto na pol, že v moko zamesimo sol,
Zakurimo peči in za novo leto po kruhu zadiši.
Po trdem sedemletnem delu, smo se odločili,
Ko se v nove prostore preselijo peči.

pekarna dozori, v zreli cvet.
Cvet trdne izkušnje 21-ih let,
Viharji … so ta cvet zruvali,
A korenine so še trdne, naj ostane in obrodi obilen sad.
Bogato dediščino naših prednikov želimo ohranjati za današnji čas,

da bo kultura priprave kruha živela od včeraj, za danes in za jutri.
Konec zgodbe to ni, zdaj na vrsti smo mi.
Kulturo priprave in peke kruha smo po svojih najboljših močeh obogatili.
Pa nismo jo le v novo embalažo zavili, temveč smo jo po sestavinah spremenili.

Zoisova ljubljenka, ajda, pa čičerika in leča, so tiste, zaradi katerih našemu kruhu sledi sreča.
S tem pa tudi razkrijemo pekovo skrivno srečno sestavino,
zaradi katere zdravje in dobro počutje vam bo sledilo.
Reče se mu, funkcionalno živilo.
Ker se naš pek rad z otroci posladka, hkrati pa tudi zdravje in dobro počutje jim da,

in da sladkoba otrok le v okusu ostane, da njihova poskočnost ne zastane,
v želodčkih pa sladkor ne poskoči, smo tudi v naših slaščicah začeli uporabljati drugo sladilo.
V vrtcih in šolah, tudi vojašnicah, je že kar nekaj zrelih plodov in sodelovanj obrodilo,
pa tudi raziskave kažejo, da naš kruh resnično je Funkcionalno živilo!
S tem sporočilom gremo naprej v svet, da bo tudi v vaših telesih, dušah,
zdravo seme vzklilo.